Elmo Lakka aitoi Kotkassa 13,75

Elmo Lakka aitoi Kotkassa 13

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka voitti Kotkan Tähtikisoissa miesten 110 metrin aitajuoksun maaottelukatsastuksen ajalla 13,75.

Kauden viimeisissä Tähtikisoissa katsastettiin urheilijoita seitsemässä lajissa Suomi-Ruotsi-maaotteluun http://www.ruotsiottelu.fi/

Lakka jäi vain kolme sadasosasekuntia Amsterdamin EM-kilpailujen alkuerässä juoksemastaan ennätyksestään. Toiseksi tullut 19-vuotias Liedon Parman Valtteri Kalliokulju aitoi ennätyksensä 14,22.

Saman tempun teki myös kolmanneksi aitonut 18-vuotias Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen ajalla 14,31. Tuuli puhalsi selkään 1,3 metriä sekunnissa.

Lakka juoksi myös sileän satasen. Hän pyyhälsi alkuerien toiseksi nopeimman ajan 10,71, mutta ei juossut loppukilpailussa.

Kankaalle paras tulos kahteen kuukauteen

Karhulan Katajaisten Ilona Äyräväinen voitti kotikentällään naisten korkeushypyn maaottelukatsastuksen tuloksella 176. 18-vuotiaan Äyräväisen ennätys on 181.

Kolmen vuoden takainen seitsenottelun Suomen mestari Viipurin Urheilijoiden Miia Kurppa sijoittui toiseksi tuloksella 172. Hänenkin ennätyksensä on 181.

Kankaanpään seudun Leiskun Arttu Kangas voitti miesten kuulantyönnön kauden kolmanneksi parhaalla tuloksellaan 19,63. Hän oli työntänyt pidemmälle viimeksi kaksi ja puoli kuukautta sitten.

Kangas rojautti pyörähdystyylillä kilpailun voittotuloksen toisella kierroksella. Toiseksi pisin kantoi 19,42 ja kolmanneksi pisin 19,08. Kankaan kolme viimeistä työntöä hylättiin.

23-vuotias Kangas on työntänyt tänä kesänä ennätyksekseen 20,30. Hän on voittanut neljä viimeisintä Suomen mestaruutta ja edustanut Suomea Zürichin ja Amsterdamin EM-kilpailuissa.

Wecksten ja Kujanpää hyppäsivät 510

Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten voitti kotikentällään miesten seiväshypyn tuloksella 510.

Myös Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää ylitti 510, mutta vasta kolmannella yrityksellä, kun taas Wecksten selvitti sen ensimmäisellään. Kumpikin yritti vielä kolme kertaa 525:ttä.

Vehmaan Kiiston Jouni Marjaniemi aloitti kilpailukautensa tuloksella 485. Marjaniemi voitti kaksi vuotta sitten Kalevan kisoissa SM-kullan ja sijoittui viime vuonna kolmanneksi.

Hämäläiselle nopein aika katsastuksessa

Hämeenlinnan Tarmon Hannu Hämäläinen juoksi miesten 100 metrin maaottelukatsastuksen alkuerien nopeimman ajan 10,62. Hän voitti toisen erän. Aitajuoksija Elmo Lakka pinkoi ensimmäisen erän ykköseksi ajalla 10,71. Kumpikaan ei juossut finaalissa.

Loppukilpailun vikkelin oli Lahden Ahkeran Kasperi Pöntinen ajalla 10,73. Helsingin Kisa-Veikkojen Hannes Siitonen juoksi toiseksi ajalla 10,94.

Helsingin IFK:n Don-Zheni Ekoebve voitti miesten 400 metrin aitajuoksun maaottelukatsastuksen ajalla 52,72.

Nakkilan Vireen Jenni Jokinen voitti naisten 100 metrin maaottelukatsastuksen ajalla 12,10.

Toiseksi pinkoi Kuopion Reippaan Maria Räsänen ajalla 12,19. Räsänen on juossut satasella SM-pronssia vuosina 2011, 2013 ja 2014. Hänen ennätyksensä on 11,65.

Haminan Pontevan Kaisa Tyni voitti soolojuoksulla naisten 1500 metriä ajalla 4.34,29. Tynin ennätys on 4.18,27.

Lehtiö ja Halmela ponkaisivat katsastusvoittajiksi

Kenttäurheilijat-58:n Anne-Mari Lehtiö voitti naisten pituushypyn maaottelukatsastuksen tuloksella 620. Hän jäi ennätyksestään vain yhden sentin.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emmi Mäkinen on hypännyt toukokuussa Italiassa kauden kotimaisen kärkituloksen 638. Tällä kertaa hän jäi neljänneksi tuloksella 583.

Miesten pituushypyn katsastuksen voitti Viipurin Urheilijoiden Arttu Halmela tuloksella 736. Halmela on vuositilastossa kuudentena tuloksella 766.

Linna moukarin ykkönen, Tervolle melkein SE

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Johanna Salmela johti naisten moukarinheittoa neljän kierroksen jälkeen tuloksella 65,69. Riihimäen Kiskon Inga Linna linkosi viidennellä kierroksella johtotuloksen 66,39, joka oli liikaa Salmelalle.

Karhulan Katajaisten Krista Tervo heitti kotikentällään ensimmäisellä kierroksella tuloksen 64,45 ja sijoittui kolmanneksi. Tervon viisi muuta heittoa hylättiin. Tervo jäi vain 18 senttiä 19-vuotiaiden MM-kilpailujen karsinnassa heittämästään 19-vuotiaiden Suomen ennätyksestä.

Linna on Merja Korpelan jälkeen tilastokakkonen tuloksella 67,40, Salmela -kolmonen tuloksella 65,77 ja Tervo -nelonen.

Piipponen 800 metrin valtias, 17-vuotias Lehto huippuaikaan

Karhulan Katajaisten Ilari Piipponen kiri kotiradallaan miesten 800 metrin ensimmäiseksi ajalla 1.51,99. Hän kukisti Lahden Ahkeran Riku Marttisen 0,18 sekunnilla ja Parikkalan Urheilijain Panu Jantusen 0,33 sekunnilla.

Neljänneksi sijoittui 25-vuotias Sauvon Urheilijoiden Antton Launto ennätyksellään 1.53,09 ja viidenneksi 17-vuotias Espoon Tapioiden Tomi Lehto ennätyksellään 1.53,73.

Lehto raapaisi ennätyksestään kaksi ja puoli sekuntia ja nousi 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa 20 parhaan joukkoon.

Lokakuussa 16 vuotta täyttävä Kuusankosken Urheiluseuran Niklas Heikkilä sijoittui yhdeksänneksi ajalla 1.55,34. Hän lohkaisi ennätyksestään peräti miltei neljä sekuntia.